Lars Ohly. Foto: vansterpartiet.se

Starkt stöd för Ohly i Borås

I morgon börjar vänsterpartiets kongress i Göteborg - en kongress som ska skapa framtidstro trots vikande opinionssiffor. Många avdelningar har likt den i Mark splittrats. Men i Borås är stödet för partiledaren Lars Ohly odelat, säger en av Södra Älvsborgs elva delegater, Jaana Isokoski.

Medan vänsteravdelningar spricker på andra håll i landet - i Mark sprack ju vänstern redan för fyra år sedan - så håller man ihop i Borås. Stödet för partiledaren Ohly är enhälligt - trots att opinionssiffrorna nu är nere på samma nivåer som före Gudrun Schymans feministiska dagar.

I slutet veckan åker Jaana Isokoski och Ida Nyman, som två av elva delegater från Vänstern i Södra Älvsborg, till Göteborg och Vänsterpartiets viktiga partikongress.

Bland annat ska de ta ställning till valprogrammets krav på 200.000 nya jobb i offentlig sektor, något som skulle kräva en kraftig skattehöjning. Ida Nyman tror att det är rätt sätt att vinna tillbaka partiets förlorade väljare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".