Kräver skadestånd för sonens död

Pappan till en 16-årig pojke, som förolyckades under elreparationsarbeten i den stormfällda småländska skogen i fjol våras, vill ha skadestånd från arbetsgivaren Elektro Sandberg eller moderkoncernen Eon.

Pojken, som var från Borås, omkom då pappan och sonen hade hissats upp i skopan till en traktorgrävare för att besiktiga en trasig kraftledning. Pojken kom åt ledningen som var strömförande.
Pappan medger att han själv bidrog till olyckan genom att inte spänningsprova ledningen. Men han tycker att arbetsgivaren bär ännu större skuld till olyckan eftersom Elektro Sandberg hade meddelat att strömmen var bruten, rapporterar Smålandsposten.
Fadern vill inte precisera hur stort skadestånd han har tänkt sig. Han hoppas på att facket kan driva processen åt honom men är beredd att betala sina ombud själv om det behövs.
 -Pengar är det enda som finns kvar att kräva om någon rättvisa ska skipas, säger pappan som efter sjukhusvistelse började arbeta men nu är sjukskriven igen.
Olyckan inträffade i april i trakten av Moheda i Alvesta kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".