Halka i Sjuhärad

Omslaget till mildare väder har lett till mycket halt väglag speciellt på mindre vägar i Sjuhärad. Tre lastbilsolyckor har inträffat och i Vårgårda har en del skolskjutsar ställts in.

En tankbil körde av vägen mellan Herrljunga och Vedum vid två-tiden i natt. Tankbilen välte och blev liggande i diket. Det var enligt polisen extremt halt på platsen och när bärgare senare skulle bärga tankbilen, så körde även bärgaren av vägen och blev stående i diket. Ännu en bärgare fick kallas till olycksplatsen.
En lastbil har körde i natt av riksväg 40 på toppen av backen i Rångedala. Lastbilen skulle köra in på en rastplats, men där var det glashalt, och släpet hamnade i diket.
Vid halv åttatiden körde en lastbil av riksväg 40 vid Gravryd väster om Rångedala.
På grund av det hala väglaget har Vårgårda buss under morgonen ställt in alla skolskjutsar i Vårgårda som går på grusvägar. Vårgårda buss hoppas att trafiken kan återupptas i eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".