Förskola nära Sjömarkenbadet trots allt

Efter ytterligare ett par utredningar verkar det som om Sjömarkens nya förskola hamnar vid Sjömarkenbadet. Enligt Sandhults kommundelsordförande, kristdemokraten Karl-Gustav Drotz är det den bästa platsen. Beslut ska fattas av Borås kommunfullmäktige, men först väntas kommunstyrelsen säga ja på idag.

Det är tredje gången den borgerliga majoriteten i Borås föreslår en förskola och ett seniorboende på Sjömarkenbadet. Efter nya förslag från socialdemokraterna har elva alternativ undersökts, men alla har förkastats, inklusive de i det nya Sjöhagenområdet där familjerna en gång blev lovade ett eget daghem. Och även om kommundelnsnämndens ordförande Karl-Gustav Drotz idag medger att kommunen gjorde fel när den tillät området att växa utan att planera för en större förskola, vill han idag inte ha någon förskola i Sjöhagen.
Socialdemokraterna menar att om bara viljan funnits så finns det flera alternativ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".