Sparhot i äldrevården

Nya stora besparingar kan vara på gång i äldrevården i Herrljunga. Det är ett hotande underskott för nästa år som kräver drastiska åtgärder.
Det är chefen för vården och omsorgen i Herrljunga, Karin Olsson, som slår larm. De pengar man beräknas få nästa år kommer att ge ett underskott på nästan 5 miljoner kronor. Orsaken är bland annat större vårdbehov, maxtaxan inom äldreomsorgen och dyrare hyror. För att hålla budget föreslår Karin Olsson snabba och drastiska åtgärder. Lägg ner dagvården, också för dementa, ingen gratis avlösning för de som vårdar anhöriga i hemmet, drag ner på personal och bort med stödet till personalens vidareutbildning. Samtidigt skriver Karin Olsson att inget av förslagen är att rekommendera. Vården och omsorgen i Herrljunga har det senaste året redan gått igenom flera sparbeting. Och nu kan det alltså vara dags igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".