Flera gärningsmän bakom "Bäckängsmordet"?

Idag tisdag inleddes rättegången om det så kallade Bäckängsmordet i Borås. En 31-årig man hittades död utanför Bäckängsgymnasiet en höstkväll förra året - och han hade blivit både skjuten och knivhuggen.

En bekant till offret är åtalad för att ha dödat mannen, men åklagaren Daniel Edsbagge är övertygad om att den misstänkte inte var ensam.

Två helt skilda berättelser framkom idag när rättegången startade om ett misstänkt mord i Borås i höstas. En 31-årig man förblödde till döds efter att ha blivit både knivskuren och skjuten i ena låret.

Händelsen inträffade en lördagkväll vid Bäckängsgymnasiet. En bekant till den döde är misstänkt för mord men nekar och säger att han attackerade i självförsvar. Vittnen har sett flera personer springa från platsen och åklagaren Daniel Edsbagge tror att det var fler som deltog i dödandet.

Förutom den misstänkte mördaren är två personer åtalade misstänkta för skyddande av brottsling. Efter händelsen gjorde de sig av med bevis och skapade falska bevis, menar åklagaren. Till exempel är revolvern inte återfunnen. Något tydligt motiv för dådet har åklagaren inte lyckats lägga fram.

Reporter: Lena Löfgren
lena.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".