Fortsatt strid om överflygningar

Den infekterade striden mellan grannar och flygare på Viareds flygplats fortsätter. Grannar och miljöskyddskontoret kritiserar flygarna för olagliga överflygningar av bostäder i området. Men flygarna anser att några enstaka överflygningar är tillåtna.

Det handlar om en tolkning av de villkor som gäller för flygplatsen. Är 50 - 100 överflygningar mycket eller lite? Det är det konflikten handlar om.
Börje Gustavsson i flygplatsföreningen hävdar att villkoren säger att flygarna i huvudsak skall undvika överflygningar och att de uppemot 100 överflygningar man anklagas för är mindre än en procent av flygningarna.
På Miljöskyddskontoret menar man att klagomålen är av betydande omfattning. Flygarna förnekar inte att de flugit fel, men inte så många gånger som grannarna hävdar.
-Vissa dagar då vi anklagas för överflygningar har vi inte ens varit i luften, säger Börje Gustavsson och anklagar en miljöskyddstjänsteman för att inte kontrollera klagomålen.
-Han gör inte sitt jobb, säger en irriterad Börje Gustavsson. Både han och miljöskyddstjänstemannen önskar att en högre rättsinstans ska slå fast vad som menas med att huvdsakligen följa villkoren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".