Pengaskuld bakom misstänkt mord?

Fortfarande är det oklart vilket motiv som som ligger bakom dödandet av den 33-årige boråsaren som sköts och höggs ihjäl intill Bäckängskolan i höstas. Men det kan handla om en pengaskuld. Idag fredag när rättegången fortsatte vittnade en god vän om 33-åringens ekonomi.

Offret och den misstänkte mannen som åtalats för att ha dödat honom kände varandra. En god vän till döde vittnade idag i rätten om att han hade träffat dem tillsammans vid flera tillfällen. Det var också den misstänkte som ringde till 33-åringen på kvällen och fick honom att lämna sin egen förlovningsfest för att mötas.


33-åringen var skuldsatt. Enligt vännen handlade det om ett lån på 41.000 kronor som han lånat av en annan person än den misstänkte. Vännens version är att pengarna skulle användas till att köpa något i Helsingborg - vad säger han sig inte veta. Men affären blev inte av. Istället lurades 33-åringen på pengarna. Fast skulden fanns kvar. Det fattades pengar, men enligt vännens version rörde det sig om en futtig tusenlapp.


När 33-åringen skulle lämna taxin på 4:e Villagatan och betala hade han ingen växel, utan bara en tusenlapp som fick växlas på en restaurang innan han kunde betala sin resa. Kort där efter var 33-åringen död.

Rättegången fortsätter på måndag.

Reporter: Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".