Västtrafik backar om Viaredsbussar

Det blir ingen kraftig prishöjning på månadskorten för de som busspendlar till Viared från centrala Borås, när Västtrafik inför sitt nya prissystem senare i år. Det står klart efter möten mellan företrädare för Borås stad och Västtrafik.

Busspendlare protesterade i januari, när det blev känt att Viared riskerade att hamna utanför busstaxans tätortszon. Pendlarna skulle få betala 185 kronor mer i månaden. Månadskortet skulle i ett slag stiga från 315 till 500 kronor.
Men nu är faran över. I stället stiger priset med måttliga 5 kronor i månaden till 320 kronor för pendlare från centrala Borås till Viared.
Däremot är busskortspriset ännu ovisst för folk i Frufällan, Sjömarken och Gånghester. Från de orterna kostar det idag 315 kronor att pendla in till Borås. Frågan som skall lösas mellan Borås stad och Västtrafik är om blir det höjning med 185 kronor till 500 i månaden, eller inte. Svar väntas inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".