Industrirabatt höjer taxa

Textilindustrin i Mark kan komma att få rabatt på sitt avloppsvattnet. Det kan kosta markborna en halv miljon kronor i ökade va-avgifter. Nästa vecka tar politikerna ställning till om industrin som redan har rabatt på vattnet skall gynnas ytterligare.
Frågan har aktualiserats av Sjuhäradsbygdens Färgeri. I ett brev till kommunen hävdar företaget att man har krav från sina kunder att sänka sina priser och för företaget är vattenavgifterna en tung post eftersom företaget gör åt stora mängder med vatten. När nu företaget själva dels renar, dels använder miljövänligare kemikalier vill man ha rabatt på vattenavgifterna. Brevet har blivit vänligt mottaget och det finns nu ett förslag att tre företag som använder mycket vatten ska få rabatt. Att alla övriga företag och markbor ska subventionera tre tekoföretag i bygden genom höjda va-avgifter bli nu en fråga för politikerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista