Fortsatt jakt på fler inblandade i Bäckängsdådet

Igår fredag dömdes en 31-åring för att ha dödat en boråsare intill Bäckängsgymnasiet i Borås i höstas. Mannen fick fem års fängelse för grov misshandel och vållande till annans död. Men polis och åklagare är övertygade om att fler var inblandade i dådet. De personerna går fortfarande fria, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Åklagarens och polisens bevisning räckte till att fälla en 31-åring för att ha delat ut ett dödande hugg i den 33-årige boråsarens ben. Men offret hade också skottskador. Den dömde har hävdat att han blev hotad med pistol och att i tumultet som uppstod så sköt 33-åringen sig själv i benet. Det ser tingsrätten som uteslutet enligt domen som kom igår fredag.

Ytterligare personer har setts springa från platsen strax efter händelsen i höstas. Ytterligare personer har också förhörts men bevisen har inte räckt till. Det gör att våldsmän fortfarande går fria, menar åklagaren. Men utredningen har inte lagts ner säger Daniel Edsbagge som hoppas att kunna fälla fler om nya uppgifter kommer in.

Reporter: Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".