1 av 2
En snusdosa jämte spåren efter lodjurstassarna visar storleken på spåren. Foto: Daniel Göök, Länsstyrelsen.
2 av 2
Här har lodjuret gått. Foto: Daniel Göök.

Spår efter flera lodjur i Sjuhärad

Vid rovdjursinventeringen i västsverige på lördagen upptäcktes spår efter flera ensamma lodjur i trakterna av Svenljunga, Mårdaklev, Mjöbäck och Ulricehamn.

På eftermiddagen var Daniel Göök, ansvarig för inventeringen i Sjuhärad, på plats för att dokumentera spåren utanför Mårdaklev och tog då de här bilderna.

Jägare och markägare i hela Västra Götaland var under lördagen ute i markerna att spåra rovdjur, i ett samarbete mellan Länsstyrelsen och Jägareförbundet. Flera tusen personer var inblandade i den stora inventeringen.

I Gullspång- och Hovatrakten i norra Skaraborg har man hittat spår efter kanske så många som sju vargar. Markerna där ingår i ett vargrevir som sträcker sig ända upp i Värmland. Just den här helgen har alltså många vargar gått ner till den södra delen av reviret, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Däremot hittades inga spår efter varg i Sjuhärad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".