Skenes nya makthavare ger sig in i bussbråk

Marks nye affärskung ger sig nu in i debatten om var Göteborgsbussen i Skene ska stanna, han är emot förslaget att bussen inte ska stanna vid Skene järnvägsstation.

Radio Sjuhärad har tidigare berättat att Skene affärsmän protesterat mot att det bara blir ett stopp, vid lasarettet, för Göteborgbussen. Anledningen är att Västtarfik och kommunen vill korta restiden till Göteborg. Ett enda stopp vid Skene lasarett räcker enligt kommunen.

Hans Erling Andersson är Marks nye affärskung efter sitt köp av hela Kungsfors i Skene, och ger sig nu in i bussdebatten. Han pekar på det stora handelscentrum med ca 200 anställda som byggs upp vid Kungsfors Center. Tillsammans med alla besökande skulle Skene missgynnas mycket om det saknade hållplats för Göteborgsbussen.

Radio Sjuhäras har berättat att affärsmännen i Skene istället vill ha det enda stoppet i Skene vid Järnvägsstationen, då blir tidförlusten ingen jämfört med det nu lagda förslaget.

Hans Erling Andersson vill att kommunen tänker om i denna så viktiga faktor för Kungsfors. Affärsidén Kungsfors Center skulle skadas av sämre tillgänglighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".