Satsning på olönsam turistanläggning i Vårgårda

Det finns högtflygande planer för Tånga hed, men faktum är att anläggningen gick med underskott på nästan 900 000 förra året.  Budgeten höll inte - faktum är att Tånga missade tre gånger om: Istället för att gå med vinst, som var meningen, gick man back lika mycket som två gånger den förväntade vinsten.

- Trots att vi har ett stort antal gästnätter, 21 000, så har resultatet blivit ett minus, säger moderaten Berth Ottosson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Anledningen är, enligt Ottosson, att Migrationsverket avbröt ett avtal tidigare än väntat. Satsning på större arrangemang och en minskning av personalen ska få ekonomin på rätt köl.

På Tånga är flera dyra projekt på gång, en planerad restaurering av naturmiljön runt Tånga går loss på en och en halv miljon, även om man hoppas på bidrag för en del av den kostnaden. Och de stora arrangemangen, som ska dra in pengar, kostar också.

Enligt Berth Ottosson måste Tånga hed bli en året runt-anläggning. Beläggningen på årsbasis är för låg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".