Haléns varslar om uppsägningar

Haléns postorder i Borås varslar 45 personer om uppsägning. De som drabbas jobbar idag med ordermottagning. Varslet innebär att huvuddelen av företagets ordermottagning läggs ner. Istället kommer Haléns att anlita ett utomstående teleserviceföretag för att sköta den enklare ordermottagningen.

De två postorderföretagen i Borås, Haléns och Cellbes, är numera systerföretag, som ska byggas ihop utom när det gäller de två varumärkena.

Enligt uppgifter till Radio Sjuhärad finns det flera anledningar till att huvuddelen av den egna ordermottagningen ska läggas ner, och flyttas över till ett utomstående företag. Systerföretaget Cellbes har redan gjort en liknande neddragning och den fungerade ungefär som tänkt. Dessutom minskar behovet av att ta emot telefonbeställningar när fler och fler kunder beställer via nätet.

- Det blir alltid i sådana här förändringar en mycket stor oro, säger vd:n Gunnar Ryman.

Hur hanterar ni det?

- Det är svåra frågor. Vi har förberett oss inför de här diskussionerna både på chefsnivå och med företagshälsovården. Jag hoppas att människor som finns runt om, och som inte är drabbade, kan vara med och stötta och hjälpa till också.

Sedan tidigare pågår diskussioner kring Haléns och Cellbes lager och distribution, om den verksamheten ska placeras i Boråstrakten eller inte. Företaget har tidigare sagt att man ska fatta ett beslut före mars månads utgång.