Ordförande i Sjukvårdspartiet avgår

Mitt under partistyrelsens senaste sammanträde reste sig ordföranden Bengt Knutsson från Grästorp upp och lämnade lokalen. Enligt ett pressmeddelande idag gjorde han det med orden ”Allting har ett slut, för min del är det slut. Jag lämnar alla mina uppdrag. Nu går jag och kommer inte tillbaka”.

flera ledamöter mobbas i olika frågor säger en annan partistyrelseledamot. Han vill vara anonym i rädsla för att bli utesluten ur partiet. Också valberedningens ordförande Mari Anne Lymer från Göteborg väljer att hoppa av.

Ett av de fem distrikten i Sjukvårdspartiet i Västra Götaland, Norra Älvsborg, har i praktiken upphört att fungera sedan sju av åtta styrelseledamöter lämnat partiet. Förra året uteslöts distriktets frontfigur Morgan Larsson och han är nu engagerad i det nybildade Välfärdspartiet.

Sjukvårdspartiet siktar på riksdagen. Av de regionala sjukvårdspartierna gjorde Västra Götaland det tredje starkaste valresultatet 2002. Ett halvår före nästa val drabbas partiet alltså av nya tunga avhopp.