Värdetransportrån och misstänkt bomb på Landvetter

Den utrikes ankommande flygtrafiken på Landvetters flygplats är stoppad (uppdaterat 16.55 tisdag) och flygplatsen är delvis utrymd. Anledningen är ett värdetransportrån och en misstänkt bomb. Du som har sett eller känner till något kring händelserna på Landvetter, hör av dig till oss news.sjuharad@sr.se

Vid halv ett-tiden idag (tisdag) fick polisen först larm om att någon hade spritt ut trafikhinder, avsedda att orsaka punktering på bilar, på riksväg 40 vid Landvetter.

Kort därefter kom larmet om ett väpnat rån. Det var ett flygplan som kom från London, med en värdeförsändelse, som rånades när det hade parkerat och försändelsen skulle lastas om till en Securitasbil. Det säger polisens informatör Anna Rosenberg till Radio Sjuhärad.

Samtidigt kom också ett larm om en väska på flygplatsen som skulle kunna innehålla en bomb. Polisen beslutade att spärra av området, tills väskan är undersökt.

Det handlar om tre beväpnade män som, utan skottlossning, genomförde rånet och försvann i bil mot Göteborg. Den bilen hittades utbränd. Jakten på rånarna pågår med helikopter och bilar.

Avgående utrikesflyg från Landvetter beräknas börja gå igen cirka klockan 19 ikväll, enligt luftfartsverket. Flyg från utlandet ankommer som planerat. Inrikestrafiken fortsätter i stort sett som vanligt och inrikeshallen är öppen.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se