Rånet kan ha gett 60 miljoner

Inga fler gripanden har gjorts sen det stora värdetransportrånet på Landvetter i tisdags. Däremot är nu ytterligare en person misstänkt för inblandning i rånet. Mannen som är 39 år greps samtidigt som en 37-årig man i tisdags kväll i Bohus norr om Göteborg. Rånarna kan ha kommit över 60 miljoner kronor.

39-åringen greps först på andra grunder men är numera misstänkt för förberedelse till rån. Han släpptes ut från fängelset i Borås för bara en vecka sedan, efter att ha varit dömt för ett grovt rån i Göteborg som han genomförde kraftigt beväpnad. Rånet på Landvetter kan ha gett det största bytet genom tiderna i Sverige. Poliskällor uppger till Aftonbladet att rånarna kom över 60 miljoner kronor. Pengarna fanns förpackade i lådor och stora boxar och skulle köras av Securitas till banker och företag.
Den väska som misstänktes innehålla en bomb och som lämnades framför flygplanet på Landvetter innehöll förmodligen inte någon bomb. Undersökningar av väskan visar inte på några spår av sprängmedel, uppger åklagare Peter Larsson.