Markungdomarna ska stanna i Kinna Inte åka till Varberg och busa

Nu tar Marks kommun krafttag för att bryta ungdomarnas drickande och busliv på skolavlsutningen. Med ett stort utbud av evenemang ska man få ungdomarna att stanna i Mark, istället för att åka till Varberg, som traditionen annars bjuder.

Skolavslutningen ska bli städad och nykter men ändå vara riktigt rolig för ungdomarna, det har nu kultur- och fritidsnämnden i Mark beslutat att försöka att försöka genomföra.
Därför föreslår Marks kultur- och fritidsnämnd nu en rad evenemang. Bland annat vill man ha musik i stationsparken i Kinna och disco- och nykterhetstävling på stadshotellet.
Dessutom ska samarbete ske med nattvandrare, föreningar och sjukvården. För detta har kultur- och fritidsnämnden skjutit till 161 000 kronor.
I år kommer skolavslutningen i Mark att infalla den 9e juni, medan somliga av Varbergs skolor förskjutit sin skolavslutning till den 15e juni. Det gör att Marks kommun ändå måste satsa resurser i Varberg, eftersom man väntar sig att många Markungdomar åker dit för ännu mer examensfirande.

Anna Hagnell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".