Rådhuskrogen i Borås till salu

Rådhuskrogen i centrala Borås är till salu. Krogen har varit i blåsväder en längre tid och kommunen har bland annat sagt upp kontraktet med det bolag som driver krogen.
Företaget Copperdeli, som hyr krogen av kommunen, har fått sitt hyreskontrakt uppsagt, eftersom man inte betalat sina hyror i tid. Polisen utreder just nu misstänkt ekonomisk brottslighet kring företagets förre ägare. Dessutom har kommunen stämt Copperdeli inför domstol för obetalda räkningar. Trots det är kontraktet på krogen nu ute för försäljning i en annons i Göteborgsposten. Men det här betyder inte att krogen kommer öppna i sommar, säger Kjell Jansson, chef för lokalförsörjningskontoret på Borås kommun. Eventuella intressenter på rådhuskrogen måste nämligen prövas av kommunen och det kan förmodligen inte ske förrän i höst, säger Kjell Jansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".