26-årig boråsare fick tre års fängelse för våldtäkter

En 26-årig man har dömts till tre års fängelse för våldtäkt på två olika kvinnor. Vid båda tillfällena har han utnyttjat kvinnorna då de sovit över hos honom.

Mannen och kvinnorna är klasskompisar. Vid båda tillfällena har kvinnorna sovit över hemma hos mannen. Men de får inte sova ifred, utan vaknar av att mannen våldtar dem. De försöker säga nej men han fortsätter. Den ena kvinnan somnar och försöker förtränga händelsen. Den andra går direkt därifrån och berättar för en vän som hjälper henne med polisanmälan.

26-åringen förnekar brottet och säger att kvinnorna ljuger. Mannens sperma finns på en av kvinnornas trosor, men han kan inte förklara hur den hamnade där.

Men tingsrätten bedömer kvinnornas berättelser som mycket trovärdiga, de är sammanhängande och känslosamt berättade. Det tillsammans med spermaprovet gör att tingsrätten i Borås dömer honom till tre års fängelse och att han ska betala 85 000 respektive 75 000 i skadestånd till kvinnorna.

Båda kvinnorna mår dåligt av händelsen. De har bägge fast partner och klarar inte längre av att ha nåt sexliv i sina relationer. De går båda i samtal hos kurator och har kommit efter med sina studier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".