Försök med kontokortsbedrägerier i Svenljunga

Minst ett tiotal personer har idag på morgonen kontaktat polisen sedan det igår upptäcktes att Handelsbankens bankomat i Svenljunga varit manipulerad med en så kallad skimmer och videokamera. Det var igår som en privatperson som tog ut pengar på banken blev misstänksam mot att knappsatsen satt löst. När kunden en stund senare återvände till bankomaten var utrustningen borta. Däremot såg han två män i en mörk, tyskregistrerad bil. Polisen upptäckte senare även delar till en liten videokamera - som togs i beslag.

Flera personer har också sett den tyskregistrerade bil som funnits i närheten av bankomaten. Polisen har dock inte hittat bilen eller de personer som fanns i den. Banken rekommenderar oroliga kunder som använt sina bankkort i den aktuella automaten på sista tiden att spärra sina kort.

För inte så länge sedan dömdes tre personer till fleråriga fängelsestraff för att ha manipulerat kontokortsautomater i bland annat Borås, Vårgårda och Ulricehamn. Med hjälp av kortläsare och kamera kom de över mer än en miljon kronor med förfalskade kontokort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".