Poliser frias efter biljakt

Polisen gjorde inte något fel i samband händelsen då två 15-åringar körde ut en stulen bil i Viaredssjön och drunknade. Enligt åklagare Urban Svenqvist gjorde polismännen sig inte skyldiga till tjänstefel och han lägger nu ner förundersökningen.
Det var april i år som dom två ungdomarma stal bil som vara belagd med körförbud. En polispatrull upptäckte bilen och försökte stanna den, men 15-åringarna försökte komma undan. I Sandared svängde ungdomarna ner mot badplatsen och rakt ut i Viaredssjön. Räddningstjänsten var snabbt på plats, men pojkarnas liv gick inte att rädda. En av dom avled direkt medan den andra avled på sjukhus några dagar senare. Händelsen anmäldes av polisen och chefsåklagare Urban Svenkvist beslutade att en internutredning om eventuellt tjänstefel skulle göras. Nu har Svenkvist beslutat lägga ner förundersökningen. Han anser att det inte var möjligt för polismännen att förutse att föraren skulle köra rakt ut i sjön.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".