Rådusrestaurangens ägare tillbakavisar fiffelanklagelser

Ekonomin för Rådhusrestaurangen i Borås är i ordning. De fel som funnits är av mindre art och tillrättade för länge sedan. Det hävdar ägarna till restaurangen efter kritiken som bland annat ledde till att restaurangens sprittillstånd drogs in i måndags. En av anklagelserna är att man undanhållit entréavgifter. Men det är fel, säger en av ägarna, Soshians Mirkhorram.

Gamla slarvfel som är tillrättade i bokslutet har orsakat att Skatteverket har anmält Rådhusrestaurangen till Ekobrottsmyndigheten, hävdar Soshians Mirkhorram. Enligt honom berör kritiken bara 400.000 kronor av en omsättning på 14 miljoner och dessutom är en del av detta redan överklagat.

Rådhusrestaurangen drivs idag helt enligt alla lagar, säger Soshians Mirkhorram:

Indragningen av alkoholtillståndet kom just när krogarnas högsäsong, sommaren, var på väg. Nu oroar sig ägarna för man inom kort tid tingas stänga Rådhusrestaurangen med allt vad det innebär för de själva och den 20 personer stora personalen och att de tvingas sälja verksamheten:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".