Politiker ville ha lägre avgift

Flera politiker i Mark hör till dem som försökt komma undan med lägre sopavgift genom att uppge att de har kompost. Barbro Petersson, socialdemokrat som sitter i kommunstyrelsen och Pontus Johansson, centerpartist och byggnadsnämndens ordförande, fastnade i kommunens kontroll.
Ingen av dem har ansökt på nytt sen kommunen gått ut med  brev till de nästa tre tusen hushåll som sa att de hade kompost. Men de får behålla den billigare sopagiften hela året ut.

Barbro Pettersom säger sig ha en hemmagjord kompost, men  när det gäller varför de för ett halvår valde att inte anmäla komposten på nytt, hänvisar hon till sin man Bo Pettersson. Han är också är socialdemokratisk politiker och vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, den nämnd som är ansvarig för den kontroll som nu gjorts.
Även Pontus Johanson, centerpartist och byggnadsnämndens ordförande, brydde sig inte om anmäla sin kompost när kommunen kontrollerade.
Han säger till Radio Sjuhärad att han tänkte skicka in ett foto av en ny kompost. Men fortfarande, fem månader efter kommunens brev, har det inte kommit in något foto på Pontus Johanssons kompost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".