Lokalförsörjningsnämnden delas

Den omdebatterade lokalförsörjningsnämnden i Borås skall göras om. Den stora nämnden delas och en helt ny nämnd med fritidsfrågor, turism och konsument bildas till nyår.
Efter alla turer med Rådhusrestaurangen i Borås och en eventuell ombyggnad av Ryavallen för hundratals miljoner kronor, så kommer den ansvariga lokalförsörjningsnämnden med chefen Kjell Jansson i spetsen att göras om. Nämnden delas i två delar och en helt ny Fritidsnämnd bildas med ansvar för fritid, idrott turism och konsumentfrågor. Lokalförsörjningsnämnden blir en renodlad förvaltningsnämnd för kommunens lokaler. Dagens lokaförsörjningsnämnd har allt för många frågor på sitt bord enligt ansvariga politiker. Dom politiska partierna har i överläggningar sagt ja till förslaget. Om några dagar kommer partierna att skriva under ett nytt organisationsförslag som skall träda i kraft den 1 januari nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".