"Fler borde rösta i Borås"

Nu förbereds flera mindre initiativ för att få fler att rösta i höstens val. Förra valet var det bara hälften av dem med rösträtt som gick och röstade på stadsdelarna Hässleholmen och Norrby i Borås.

- Det är viktigt att rösta, säger Naima Mohammed och Jamila Olow i Borås som tillhör dom som röstande förra gången. De tänker också försöka övertala andra att gå och rösta.

Inför förra valet 2002 tog iranska föreningen i Borås initiativ till en bred satsning, där många föreningar deltog. Bland annat handlade det om dörrknackning och information. Siffrorna över valdeltagande visar att det lyckades. På Hässleholmen till exempel, ökade valdeltagandet med flera procentenheter.

Inför valet i höst är många mindre intiativ på gång, föreningar och andra som tänker bjuda in politiker men något större samlat grepp, som vid förra valet, är inte på gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista