Krabbfiske gav böter för boråsare

En boråsare som dömts till 900 kronor i böter för att otillåtet fiskat nio krabbor och en hummer i Bohuslän - har överklagat tingsrättens dom till hovrätten för västra sverige. Mannen har fiskat med tinor och hävdar att han handlat i god tro. Han överklagar också tingsrätten dom med motiveringen att han inte varit informerad om datumet för rättegången.

Boråsaren sbegär att  få sin dom omprövad av flera skäl.  Ett skäl är att när han köpte burarna, fick han rådet i affären att lägga dem på 15-25 meters djup för att kunna dra upp krabbfångst. Att han skulle göra sig skyldig till ett lagbrott om han gjorde just så med tinorna han köpte - det var det ingen som talade om. För det andra så retar han sig på att lagen och lagens företrädare, som han säger, silar mygg och sväljer elefanter. Han funderar på hur samhället kan ha råd att dra igång en stor procedur med utredningar och rättegång mot honom, samtidigt som rättsväsendet klagar på att pengarna inte räcker att ta itu med den grova brottsligheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista