Villatomt blir lotterivinst

En villatomt i Sjuhärad blir nu en lotterivinst i Göteborg. Flera sjuhäradskommuner skall marknadsföra sig vid en tipspromenad i Göteborg, där deltagarna bland annat kan vinna en valfri villatomt i en av fem kommuner i Sjuhärad. 
Men i Marks kommun blev det stor oenighet när frågan om att skänka bort en tomt behandlades av politikerna.

När kommunstyrelsen i Mark behandlade ärendet sa moderaten Jan Ericson, vänsterpartisten Karin Jageby och markbygdspartiets Henry Sandhal nej, men det blev ändå majoritet för att skänka bort en tomt.
Kampanjen sker genom kommunalförbundet och även Tranemo, Svenljunga, Bollebygd och Herrljunga skänker bort en tomt. Vårgårda och Ulricehamn sänker andra priser, Ulricehamn skänker bort ett cykelpaket.

Kampanjen består i en tipspromenad i Slottskogen den 21 maj. Målgruppen för kampanjen är barnfamiljer som kan tänkas flytta från Göteborg. För att dra så många som möjligt till tipspromenaden och aktiviteterna i Slottskogen, så har Sjuhärads kommunalförbund gått ut och frågat kommunerna om de kan skänka en villatomt.

Fem kommuner har alltså sagt ja till detta. Vårgårda, Ulricehamn och Varberg ha skänkt andra saker.

Borås har som enda kommun valt att inte skänka något till tipspromenaden. Personal från Borås kommer dock att finnas med i Slottskogen för att Marknadsföra Borås.

Den som lottas som vinnare i Slottskogen får sedan välja en av tomterna i de fem kommuner som skänkt en tomt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista