Birdieundersökning på golfbanan

Golfspelarna i Borås och alla andra också ska snart få veta vilka fåglar som finns kring golfbanan i Kråkered. Golfklubben har tagit initiativ till en stor inventering och tar fågelskådarna till hjälp.

I början av juni ska kunskapen om fågellivet kring golfbanan öka. Enligt ornitologen Åke Andersson är golfbanan med omgivningar en bra miljö för fåglar. Fågelskådare ska ge sig ut med och följa ett särskilt observationsschema.
För golfklubbens del är inventeringen en del i ett större miljöarbete, med delar som arbetsmiljö och sopsortering. Tanken är bland annat att sprida kunskapen om livet kring banan till golfare, skylta upp och berätta om arterna som lever tätt inpå golfarna.
Genom kontakten med ornitologerna kan golfklubben göra miljön kring banan ännu bättre för fåglar, kanske genom att plantera häckar, bygga stenrösen, lämna döda träd i skogspartierna som finns insprängda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista