Golfklubb jobbar med miljö

Borås golfklubb har startat ett omfattande miljöarbete, bland annat för att undvika konflikter och motsättningar med andra, om klubben bestämmer sig för att bygga ut sin bana. Kraven på ett aktivt miljöarbete inom golfsporten ökar och Mikael Héden som är klubbchef uppmanar också andra golfklubbar att sätta igång.

Borås golfklubb är klar att ansöka om golfförbundets miljödiplom, som visar att klubben är igång med ett aktivt miljöarbete. Hittills i Sjuhärad är det bara Herrljunga golfklubb som har ett sådant.

Och det finns utan tvekan mycket att göra för en golfklubb som vill minimera sin påverkan på miljön, till exempel att gödsla i rätt mängder och att samarbeta med forskare och experter för att gödsla rätt. Ogräsbekämpning är ett annat stort kapitel, där målet är giftfri bekämpning.

Samarbete med andra naturintressen är en annan nyckel och i Borås betyder det bland annat en genomgång av fågellivet vid golfbanan i samarbete med fågelskådare som Åke Andersson, ordförande för Västergötlands ornitologer.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista