Bättre bild med digital-TV

Många TV-tittare i Sjuhärad som idag har svårt att få in TV1 och TV2 kommer att få bättre bild efter övergången till digital-TV i höst eftersom den digitala signalen når fram bättre till mottagarna. Dessutom kommer Teracom att sätta upp mindre slavsändare i områden med svag signal. Däremot är det inte säkert att digitalövergången ger bättre bild på TV4. Det säger Sven-Erik Laingren från Teracom.

Förutsatt att man har en digitalbox och en antenn som inte är allt för gammal kommer många att få både bättre bild och bättre ljud i TVn efter övergången till digital-TV den 6 november. Det gäller bland annat många i Bollebygd som idag har svårt för att få in en bra bild via det marksända nätet - och därför tvingas till satelitTV. Men förbättringen gäller bara SVTs kanaler. TV4 har ett eget avtal med Teracom som ger sämre täckning i landet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista