Vimmel på Fristaddagarna. Foto Mikael Olmås.

Slut på bus när Fristad fyller 20

Igår firade Fristad 20-årsjubileum som egen kommundel. Orten har genom åren ofta uppmärksammats för ungdomsfylleri, busliv och skadegörelse och det var en av huvudpunkterna i kommundelsordföranden Bertil Myrbergs tal på födelsedagen.

Igår firades den tjugonde Fristaddagen med festligheter, parader och musik. Bland annat uppträdde bygdens stora dotter Jill Johnsson för dom tusentals invånarna som var på plats.

Kommundelsordföranden Bertil Myrberg talade och hoppades att det skulle vara slut med busliv och förstörelse i kommundelen. Kommundelschefen Rita Johansson har samma förhoppning och tror att kommundelens benägenhet att anmäla förstörelse:
-Jag tycker vi är på god väg, vi jobbar mycket med ungdomar och ser en trend att det går neråt med bus.

Orsaken till att det stormat kring ungdomarna i Fristad beror på kommundelens benägenhet att anmäla förstörelse och bråk i hög utsträckning. En strategi som fört problemen fram i ljuset och också hjälpt till att ta itu med dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista