Borås fotbollspublik inte så dålig

I eftermiddag väntar ännu en hemmamatch för Elfsborg. Flera av spelarna i laget har reagerat på att det kommer för få åskådare till matcherna. Men när Radio Sjuhärad jämför med förra årets publiksiffror är det ingen större skillnad.

Knappt 8.000 såg matchen mot Gefle, en publiksiffra som landslagspelaren Anders Svensson tyckte var dålig och han var besviken över att inte fler går och ser på fotboll nu när Elfsborg är ett topplag, även spelaren Samuel Holmén uttryckte besvikelse.

En titt på publiksnittet hittills i år på Borås Arena visar på 9800 åskådare under dom fyra matcher som varit. Efter fyra matcher i fjol var samma siffra 9900 en marginell skillnad alltså, då hade ändå premiär matchen på den nya arenan dragit 15.000 åskådare.

Det totala snittet förra året landade på drygt 10.700 - inte förrän efter årets slut vet vi om fler gick på Elfsborgs matcher än förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista