Elfsborgs Johan Wiland.

Lättklädda bilder stör Elfsborg

Ikväll spelar Elfsborg mot Helsingborg. En viktig match, men uppladdningen störs av snacket kring kalenderbilderna med spelare i flicktidningen Solo.

-Jag fick ju ingenting för det, utan allting gick till välgörande ändamål. Det var det som var det viktiga, säger Johan Wiland till radio Sjuhärad.

Elfsborgsspelarna Stefan Ishizaki och Johan Wiland ställde upp på lättklädda bilder eftersom betalningen skulle gå till välgörande ändamål och eftersom bilderna skulle visas endast i en ungdomstidning. Men när bilderna sedan dök upp i Borås tidning så fick saken en annan proportion tycker Johan Wiland som inte är glad över att bilderna spridit sig till Borås.

- Det fick vi ju inte veta att de skulle komma vidare...vad ska man göra, man har valt det och sedan att det blir så här att de kommer ut i Borås tidning, det tycker jag är lite dumt, men så är det, säger Johan Wiland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista