Kvinnojour utan extra pengar

Hos länsstyrelsen i Västra Götaland finns 13 öronmärkta miljoner. Medel som ska användas till kvinnojourverksamhet. Men trots att de är i behov av extra resurser så har kvinnojouren i Borås inte ansökt om pengarna.

Det är svårt att komma i kontakt med kvinnojouren i Borås, det fick Radio Sjuhärads reporter erfara när hon låtsades vara en kvinna i behov av hjälp och stöd. Hon ringde flera gånger utan att komma i kontakt med annat än en telefonsvarare, hon gick även dit men blev inte insläppt.

Maria Ahlbom som är samtalsrådgivare på kvinnojuren i Borås förklarar det med att man inte har tillräckliga resurser för att bemanna jouren.

-Det här är en ideell förening och även om vi har anställda så är vi inte alltid 100 procent tillgängliga, säger Maria Ahlbom.

Det här tyder på att jouren behöver mer medel. Men för att ta del av de 13 miljoner kronor som öronmärkts för kvinnojourverksamhet måste ansökningen komma in imorgon, 15 maj, ändå har kvinnojouren i Borås inte ansökt om pengar.

- Då blir det ett bekymmer, kommenterar Maria Ahlbom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista