Ingen sanering av Remmene skjutfält

Remmene skjutfält kommer inte att saneras. Staten konstaterar att det skulle handla om astronomiska summor om man skulle gräva ur det gamla skjutfältet i jakt på ammunition och skarpladdade granater. Remmene skjutfält utanför Herrljunga kommer även i fortsättningen bara att kunna beträdas på egen risk.

Sedan en tid tillbaka så har de gamla bullerzonerna hävts - det har gjort att militären inte längre har något att säga till om vad det gällerbyggen intill det gamla skjutfältet Remmene. Däremot så kommer området inte att genomgå en grundlig sanering. Eftersom man inte vet hur mycket ammunition eller odetonerade granater som ligger i fältet så vet man inte heller hur mycket det skulle kosta - men det skulle krävas enorma belopp på att sanera Remmene. Och det är man inte beredda att göra. Men försvarsmakten kommer att genomför en ytletning på skjutfältet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista