Sjösten får gehör för motion om bekämpning av ekobrott

Riksdagsmannen Ulf Sjösten, moderat från Borås har nu fått med sig sitt parti i en satsning på Ekobrottsmyndigheten. I Moderaternas budgetmotion finns ett förslag som är mycket likt den riksdagsmotion som Ulf Sjösten skrivit fyra år i rad.

Ekonomiska brottsligar är skadliga för både demokratin och för marknadsekonomin, anser Ulf Sjösten. Med förmuleringen ”Ekonomiska brottslingar förbryter sig mot marknadsekonomins principer” slår även moderaterna som parti fast att bekämpningen av ekobrottslingar ska prioriteras. Att moderaterna i sin budget-motionen dessutom vill att Ekobrottsmyndigheten dels ska permanentas, dels vara lika i hela landet - det är  Sjösten också nöjd med. Bara i storsstadsområdena samarbetar polis, åklagare och skattemyndighet kontinuerligt genom dagens EBM. I andra delar av landet finns inte de resurserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista