Busschaufförer upprörda efter kritiken

Kritiken mot Borås Lokaltrafiks busschaufförer har väckt heta känslor bland förarna. Det är trafikchefen Kenth Wasserman som uppgett att många busschaufförer missköter sig, både vad gäller själva körandet - men även i bemötandet av kunder. I det interna veckobrevet har han för vana att berätta om incidenter. Enligt Wasserman finns det  förare som låter bli att stanna, förare som ljuger och förarare som medvetet kör fel. Men chaufförerna är missnöjda över att företaget gått ut offentligt med sin kritik. Tommy Vogel jobbar som busschaufför i Borås, och han berättar om svallande känslor bland chaufförerna idag.

Tommy Vogel är helt med på att det finns chaufförerna som missköter sig, men att ledningen mest klagar utan att göra något åt det. Psykologisk utbildning av förarna vore ett bra sätt att angripa problemet tror Tommy Vogel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista