Dyrt extrasammanträde i fullmäktige

I eftermiddag inleds årets näst största debatt i Borås kommunfullmäktige. En rad heta frågor ska diskuteras och redan innan mötet börjat står det klart att ett extra fullmäktige måste kallas in för att slutföra debatten.
Kostnaden blir flera hundra tusen kronor.

Det är en rad heta frågor som ska avhandlas i eftermiddag och i kväll. Det gäller bland annat de senaste årens två största stridsfrågor: ICA:s nya bygge på Trandö och friskolediskussionen.
När det gäller Trandö handlar diskussionen mellan blocken just nu om en infart från Trandögatan, som minoriteten i vänsterblocket vill ha, eller från Lars Kaggsgatan.
När det gäller friskolorna handlar det om de kooperativa förskolor som föreslagits av den borgerliga majoriteten.
Men man ska också hinna med att diskutera kvalitén i skolan, som oppositionen menar har sjunkit till en alltför låg nivå i takt med att kommunen har genomfört besparingar och man ska diskutera kommunens långsiktiga planer för bostadsutbyggnad.
Ett par frågor har också fått skjutas på framtiden sedan oppositionen anklagat majoritetspolitiker för att ljuga om möten som inte hållits. Därför står det redan nu klart att fullmäktige måste hålla ett extra möte om två veckor, den första juni. Priset för att kalla in de 111 ordinarie ledamöterna och deras ersättare plus tjänstemän ligger på drygt 300.000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista