Christer Forsmark (s)

Otydliga socialdemokrater i Vårgårda

I Vårgårda har socialdemokraterna problem med sin lokala politiska profil. Partiets samarbete med största partiet centern, är så tätt att den ledande socialdemokraten Christer Forsmark - vice ordförande i kommunstyrelsen - har svårt att tala om för väljarna varför de ska rösta på just socialdemokraterna.

Samförstånd mellan partierna för Vårgårdas bästa, utan särskilt heta debatter inför väljarna - den andan är socialdemokraten Christer Forsmark en del av. Partierna kommer överens,utan att särskilt heta debatter når väljarna. Men i valtider ger det problem.

Några Vårgårdabor som Radio Sjuhärad pratar med bygger på bilden av en kommun i samförstånd, med en slags lagomhet och småtrivsel. Birgitta Weiss som bakar på ett kafé tycker att det ofta blir ”mellanlösningar”.

- Kanske satsa lite rejält - det är något som Vårgårda är dåligt på. När de gör något blir det alltid halvstort. Badhuset är halvstort och står nästan tomt, för ungarna åker till Herrljunga och Alingsås där de har riktiga simhallar.

Christer Forsmark lovar nu att socialdemokraterna i Vårgårda ska bli tydligare med vad man vill inför valet i höst.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".