Invandrarföreningar saknar svar

Sju invandrarföreningar i Borås har tillsammans sökt stöd från Borås stad, för locka fler invandrare att rösta i valet i höst.
Men föreningarnas ansökan har fastnat i den kommunala byråkratin. Mer än fem månader efter att projektplanen skickades in har kommunen inte svarat.

Borås finns flera bostadsområden där bara drygt hälften av de röstberättigade deltog i förra valet. Föreningarna ville vara ute i god tid med sin idé, att välja ut ett antal ungdomar som får utbildning i hur politiken fungerar.
Sen skulle dessa ungdomar sprida kunskapen i sina kretsar, bland familj, vänner, bekanta.
Föreningarna ville få kontakt meds Borås stad för att diskutera detaljer och ett eventuellt bidrag. 20 december fick Borås stad ansökan. Sedan följde tystnad och nu har fem månader gått, och bara fyra månader återstår till valet.
Under tiden som Majid Jaffari och de andra i föreningarna har väntat så har deras ansökan varit runt i kommunens organisation.
Ansökan kom in i december, i mars var den i valnämnden, som inte ville hålla i något projekt av det här slaget. I början av maj kom ansökan tillbaka till kommunstyrelsen och där ligger den nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".