Kriminellt ungdomsgäng i Tranemo

Polisen håller på att nysta upp en omfattande härva av ungdomsbrottslighet i Tranemo. Det handlar om ett kriminellt gäng som ägnat sig åt inbrott, skadegörelse och även hakkorsbränning.

Hittills har ett tiotal ungdomar ringats in misstänkta för tillhöra det kriminella gäng som varit i farten i Tranemo det senaste halvåret. Det är unga personer mellan 15 och 18 år. Flertalet är pojkar. Hittills är det sex inbrott som ungdomarna misstänks ligga bakom och där man också gjort sig skyldiga till skadegörelse. Bland annat har lokaler sprayats ned.

Stöldgodset är bland annat datorer, men Lennart Edling vid polisen i Tranemo vill inte avslöja fler detaljer. Han tror att härvan kommer att växa och och att fler ungdomar ska visa sig vara inblandade. Antalet inbrott tros också öka.

Redan har flera nedlagda ärenden öppnats upp igen sedan polisen fattat misstankar om att det kriminella ungdomsgänget ligger bakom.

Men det är inte bara inbrott som ungdomarna misstänks ägnat sig åt. Vid ett tillfälle har de tagit stängselstolpar och lagt ut dem till ett hakkors som man sedan tänt eld på. Tanken var att fotografera det brinnande hakkorset.

Polisen i Tranemo som kommit ungdomarna på spåren är bara i början av sin utredning. Utredningen och förhören med ungdomarna fortsätter.

Ann-Christin Lundberg
ann-christin.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".