Fritslaskola sa nej till drogföreläsare Tror att 13-åringar skulle börja knarka

Den omdiskuterade föreläsningsturnén om droger och relationer kan få en fortsättning i Mark, trots att enskilda skolor sagt nej. Fritslaskolan vågade till exempel inte ta emot föreläsaren Per Lifvegren. Lions, som sponsrat föreläsningarna tillsammans med EU, hoppas dock på en fortsättning. Kjell Hugosson i Horreds Lions är en av initiativtagarna.

Tusnetals elever i Mark har fått lyssna till Per Lifvegren som föreläst om droger och etik människor emellan. För över femton år sedan var han själv missbrukare men arbetar nu som uppskattad föreläsare. Men Fritsla skolan sa nej efter att oron var stor att de sjundeklassare som skulle få lyssna till honom skulle uppleva att de gick bra att knarka och sedan sluta eftersom det stod ett bevis framför dom.

Kjell Hugosson, komunfullmäktiges ordförande i Mark och medlem i Lions har själv arbetat med missbrukare.

- Jag vet att det är viktigt vilka föreläsare man anlitar men Per Lifvegren är en av de bästa jag varit med om. Men vi ska nu göra allt för att det ändå ska bli en fortsättning, säger Kjell Hugosson.

Fritslaskolan hör dock till undantaget. Lyckeskolan i Kinna som hade samma underlag som Fritslaskolan sa ja till föreläsaren Per Lifvegren som blivit mycket uppskattad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".