Attraktiv mark i Kinna säljs

Ett av de mest attraktiva områdena i Kinna kan komma att köpas av kommunen. Förhandlingar har startat med ägarna till Hede Gård, vars marker ligger centralt vid infarten till Kinna.

Området ligger mellan de båda avfarterna i Marks centralort, vid OKQ8 och Hedemotet, och ligger mycket strategiskt till.
Det var här som man planerade att bygga en samlande fotbollsanläggning för fotbollsklubbarna i Kinna och Skene.
Men de fyra klubbarna nobbade och därmed sa de nej till den kanske den mest attraktiva platsen just nu i centralorten. Och redan har olika intressen börjat blicka mot området. Några vill att industrimorådet som redan finns vid nedanför Näs byggs ut. Andra anser att området är alldeles för värdefullt för att användas till industriområde. Det finns också intressenter som anser att det är ett bra läge för ett höghus.
Konkurrensen växer alltså om området men det är politikerna som beslutar vad området ska användas till.
Området har under de senaste åren varit föremål för förhandlingstrevare men några riktiga förhandlingar har aldrig kommit till stånd. 
Ove Skillbeck, markförhandlare på kommunen, bekräftar att förhandlingar pågår, men vill i övrigt inte säga något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".