Djurskyddsmyndigheten står stark

Lantbrukarna i bondeorganisationen LRF Sjuhärad fick inte igenom sitt krav att djurskyddsmyndigheten ska läggas ner, när förslaget debatterades på riksnivå igår.

-Ja, lite besviken är jag, säger Stefan Brunander, vice ordförande i LRF Sjuhärad.

- Jag tyckte vi hade ett läge med en möjlighet att komma fram, säger han.

Kravet från Sjuhärad var att den egna riksorganisationen skulle driva nedläggningfrågan, mot politikerna som fattar besluten.

Det aktuella förslaget från djurskyddsmyndigheten, som går ut på att ingen häst ska vara behöva leva utan tät kontakt med helst andra hästar, eller till nöds med andra djur eller människor - det förslaget tar Stefan Brunander som ett exempel på att myndigheten sysslar med detaljer utan hänsyn till hur jordbruket ska överleva ekonomiskt.

LRF på riksnivå tror att det gynnar bönderna mer att försöka samarbete med myndigheten. Däremot ska LRF kräva större helhetssyn på djurskyddet så att också konkurrenssituationen för bönderna får mer uppmärksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".