Bra rådgivning i Tranemo

Tranemo får toppbetyg i en undersökning om de västsvenska kommunernas konsumentrådgivning. Men också Mark och Borås för goda omdömen bland de kunder som tillfrågats.

De är kommunerna själv som tagit kontakt med folk som utnyttjat de kommunala konsumentrådgivarna och frågat vad de tyckt. 21 västsvenska kommuner, bland de Borås, Bollebygd, Mark och Tranemo, har ingått och klarat sig bra.

Bäst betyg har Tranemo fått. Tranemo har två konsumentvägledare, motsvarande en halvtidstjänst, och i ingen annan av de här kommunerna tycker innevånarna att det är så lätt att få kontakt med konsumentvägledningen som i Tranemo. Dessutom är de mycket nöjda med råden.

Mark ligger inte långt efter Tranemo - kanske inte efter överhuvudtaget - eftersom undersökningen gjordes när Mark hade en halvtidstjänst. Idag har Mark en heltidstjänst på konsumentkontoret. Borås fick också goda omdömen.

Men ingen kommun når upp till Konsumentverkets rekommendation på en vägledare per 20.000 innevånare. Men Tranemo ligger närmst målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".