Västsverige får djurambulans

Nu har västsverige fått sin första djurambulans. Ambulansens finns nära Falköping och kan ta hand om allitfrån hästar till mindre djur och ska vara verksam över hela Västra Götaland. Lars Berg är mannen bakom djurambulansen:

Västsveriges första djurambulans är en specialbyggd välutrustad hästtransport berättar Lars Berg. Med i ambulansen ska det även finnas en djursjukvårdare som kan hjälpa alltifrån hästar till mindre djur.

Från 600 till 1000 kronor timman kostar en utryckning. Djurambulansen kör sedan till närmaste djursjukhus berättar Lars Berg som inte bara ska köra i Skaraborg, där ambulansen är stationerad, utan i hela Västra Götaland.

- I dagsläget går det inte inte ringa SOS för att tillkalla djurambulansen, men det ska fungera i framtiden, fortsätter Lars Berg som förutom privata utryckningar också vill satsa på att använda djurambulansen vid större hästarrangemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".