Lösning på Altorpsskolan

Problemen med inomhusmiljön på Altorpsskolan i Herrljunga kan vara på väg mot en lösning. För några veckor sen anmäldes skolan till arbetsmiljöverket, eftersom klassrummen blir för varma att arbeta i och många skolelever tvingas ta huvudvärkstabletter för att stå ut. Men nu är det bestämt att nya markiser ska sättas upp.

Skyddsombudet Birger Stensekes skivelse om den dåliga inomhusluften har gett resultat. Trasiga markiser har bytts ut och kostnadsförslag är på gång för att köpa in ytterligare markiser till de mest utsatta klassrummen. Redan till hösten ska dessa, enligt planerna, vara på plats för att få ner de höga temperaturerna.

Den dåliga ventilationen är en annan fråga som kräver en lösning. Löftet från skolledningen är att justera den anläggning som finns och göra mätningar, men om det räcker är Birger Steneke inte helt övertygad om.

Tidgare artikel i ämnet:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".