Badhus i stället för glashus

Socialdemokraterna i Borås säger nej till ett glashus i Stadsparken. I stället vill man ha en ombyggnad av Stadsparksbadet och ett hus över 50 metersbassängen på Alideberg.

Ekonomiskt sett blir inte socialdemokraternas förslag att bygga en ny simhall på Alideberg dyrare än glashusförslaget.
Men pengarna är inte det främsta skälet, utan konflikten mellan den stora verksamhet Simklubben Elfsborg har i Stadsparksbadet, där man använder hälften av 25-metersbassängen, och vanliga motionärer.
Det finns en utbyggnadsplan för Stadsparksbadet som socialdemokraterna i princip är positiva till. Den är beräknad till 150 miljoner kronor. Nu vill partiet använda 25 av de miljonerna till att bygga tak och väggar över Alidebergsbassängen.
Men med tanke på att man inte vill bygga glashuset (berkäknad kostnad: 20 miljoner) och att det snart 40-åriga Alidebergsbadet i vilket fall behöver renoveras för 5-10 miljoner så är socialdemokraternas Alidebergsförslag billigare än glashus-förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".